Izleti in potovanja

PRAVLJIČNI ADVENT V SALZBURGU! Odhod: 29. novembra 2019!

Mogočna trdnjava salzburških nadškofov nad mestom ter rojstna hiša slovitega avstrijskega skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta, sta med najbolj obiskanimi turističnimi znamenitostmi v Salzburgu. Prav poseben čar pa ima mesto v adventnem času, ko staro mestno jedro praznično okrasijo in v starem mestnem jedru postavijo znamenite salzburške adventne tržnice.

 Sprehod po slikovitih in živahnih mestnih ulicah in trgih, do Mozartove rojstne hiše, mimo stare mestne hiše, na Rezidenčni ter do katedrale sv. Ruperta, kolegijske cerkve Festivalne dvorane, je prav posebno doživetje.

Salzburške adventne tržnice že od nekdaj slovijo po kakovostni in pestri ponudbi adventnega okrasja, daril in božičnih dobrot. V slavni slaščičarni Pri Fürstu se lahko ob kavi ali čaju posladkamo z znamenitimi Mozartovimi kroglicami, ki jih v Salzburgu izdelujejo že od leta 1890. Sledi vožnja z zobato železnico na grad Hohensalzburg in ogled muzejskih zbirk, in čudovit razgled z grajske razgledne ploščadi na idilično zimsko panoramo mesta in okolice. V restavraciji gradu ‘Panorama Restaurant Festung Hohensalzburg’ si privoščimo večerjo in uživamo v grajskem adventnem vzdušju. Povratek z zobato železnico v mesto. Vožnja proti Sloveniji. Prihod v Maribor v poznih večernih urah.

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT