Izleti,  Sejem

»ORTOGIARDINO« PORDENONE – MANIFESTACIJA CVETJA, NARAVE IN UMETNOSTI!

Sejem »Ortogiardino« se odvija v Pordenonu v času čudovitega prebujanja narave. Vsako leto privabi številne ljubitelje cvetja in narave. Pestra in inovativna ponudba, ugodni sejemski nakupi, rastline, ki jih skorajda ne najdemo nikjer drugje ter uporabni predmeti v elegantnem italijanskem dizajnu vedno znova navdušijo. Novih idej za polepšanje doma in prijetno bivanje v njem nikoli ne zmanjka! Vožnjo v Pordenone bomo dodatno popestrili z ogledom kulturnih znamenitosti. Najprej bomo obiskali Nacionalno svetišče Marije, Matere in Kraljice, ki stoji na Griži/Monte Grisa in obvladuje Tržaški zaliv s skale, 322 metrov visoko nad morjem, nato pa še Doberdob/Redipuglio, monumentalni spomenik Soške fronte, ki je del slovenske zgodovine in slovenski nacionalni ponos. Vanj so vklesana tudi imena padlih slovenskih fantov na bojiščih Soške fronte. Spomin nanje naj živi večno!

SOBOTA, 28. MAREC 2020STORNO! PREKLIC ODHODA!

PROGRAM:
Odhod avtobusa ob 5.30 uri iz Maribora (Avtobusna postaja, Mlinska ulica). Vožnja v Italijo. Kmalu po prestopu meje z Italijo zavijemo na Grižo/Monte Grisa, kjer stoji cerkev nenavadne betonsko konstrukcije – Nacionalno svetišče Marije, Matere in Kraljice. Njena gradnja se je pričela v letih po drugi svetovni vojni, vernike pa privablja predvsem oltar Fatimske Matere Božje v njeni notranjosti. Z velike razgledne terase se ob lepem vremenu ponuja čudovit panoramski razgled na Tržaški zaliv in Trst z okolico. Vožnjo nadaljujemo v Sredipolje/Redipuglio, kjer si ogledamo monumentalni vojaški kompleks s kostnico padlih vojakov na bojiščih Soške fronte. V njej je pokopanih 100.187 vojakov 3. Italijanske armade princa Emanuela Filiberta Savojskega in v dveh velikih grobnicah še 60.330 neznanih vojakov. V sestavi monumentalnega kompleksa se nahaja Muzejska zbirka (Museo Grande Guerra) ter spominski park z vojaškimi eksponati. Po ogledu vožnjo nadaljujemo v Pordenone, na sejem »Ortogiardino«. Stojnic v paviljonih ponujajo obilo cvetja, semen, čebulic, sadik, sadnega drevja, limonovcev, suhega cvetja, zelišč, dišav, okrasja, vrtnega orodja … Po želji se lahko nato sprehodimo še po starem zgodovinskem jedru Pordenona: mimo cerkve sv. Jurija in muzeja ter po glavni ulici Corso Vittorio Emanuelle II., ob kateri stojijo stare gosposke hiše, gostinski lokali in trgovinice. Vožnja proti Sloveniji. Prihod v Maribor je predviden v poznih večernih urah. 
CENA:  39 €  vsaj 40 potnikov
               45 €  vsaj 30 potnikov
                56 €  vsaj 25 potnikov

  V CENO JE VKLJUČENO:
o   Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine;
o   Vstopnica na sejem;
o   Osnovno nezgodno zavarovanje;
o   Spremljevalec na poti/vodja poti;
o   Organizacija.

   DOPLAČILO :
   Po želji -riziko odpovedi 5 €  (plačilo ob prijavi).

PRIJAVA IN INFORMACIJE:  
    VIATOURS, Vlasta Barl  s.p., Glavni trg 25, 2000      
    Maribor; 041 792 097; info@viatours.si;
o   Rok prijave: do 27. februarja 2020;
o   Plačilni pogoji: akontacija 20 € ob prijavi, preostali znesek vsaj 8 dni pred odhodom!
o   Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument, osebno izkaznico ali potni list;
Splošni pogoji so priloga programa in so na voljo tudi na spletni strani
www.viatours.si.
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT